Gravide si Mamici
Locul unde viitoarele mamici se pot aduna

 

Gradina ideala pentru copii
     media: 5.00 din 5 voturi

Aceasta trebuie sa fie un loc de distractie si de explorare a naturii.Fie ca au grija de plante, se joaca in casuta din gradina sau inoata in piscina, copiii trebuie sa beneficieze de un spatiu care sa le asigure tot ce au nevoie. Gradina perfecta pentru copii trebuie sa aiba un loc de joaca, unde sa se ascunda, sa exploreze si sa invete despre natura. Cel mai important este ca aceasta gradina sa fie sigura, lipsita de orice risc, indiferent de varsta copilului. Chiar daca este imposibil sa iei toate masurile de protectie, unele sunt cruciale.
Masuri de siguranta
> Tine ingrasamintele, pesticidele si insecticidele cat mai departe de ochii copiilor. Cea mai buna alegere este sa renunti la ele si sa folosesti metode naturale de fertilizare si combatere a buruienilor, bolilor si daunatorilor.
> Nu lasa copiii sa foloseasca unelte prea mari pentru ei. Procura unele speciale pentru copii si invata-i sa le utilizeze. Micii gradinari vor gasi astfel aceasta activitate mult mai distractiva.
> Foloseste apa cu precautie! Apa este un element important al gradinii, dar chiar si o galeata cu apa poate fi periculoasa pentru micuti. Supravegheaza intotdeauna copiii cand sunt aproape de apa!
> Unele persoane au reactii alergice la anumite plante. Monitorizeaza aceste plante si reactiile pe care le dau (nas infundat, ochii lacrimand, zona din jurul ochilor inchisa la culoare), apoi consulta un alergolog.
> Printre plantele din gradina se pot gasi si unele otravitoare. Ele pot provoca diferite reactii, de la cele cutanate, la greturi, varsaturi. Ingerate in cantitate mare, pot duce chiar la moarte! Afla care dintre plante contin substante otravitoare si invata copiii sa le recunoasca. Unele sunt chiar foarte cunoscute: florile si frunzele lacramioarelor, bulbii de narcise, zambilele si ghioceii, fructele de lemn cainesc si de tisa, leandrul, rhododendronii.
EDUCATIE
Cum il inveti sa iubeasca plantele

Majoritatea adultilor care si-au ales meseria legata de natura au inceput avand ca hobby gradinaritul. Daca doresti ca si copilul tau sa iubeasca gradinaritul, cele mai bune lucruri pe care le poti face sunt:
> Arata-i cat de mult iubesti plantele muncind in gradina in fiecare zi> Amenajeaza o gradina cat mai atragatoare, cu flori colorate, cu legume si cu mici locuri de evadare
> Viziteaza gradina impreuna cu el in fiecare zi, pentru a observa ce schimbari au aparut: ce plante au inflorit, primul castravete, capsuni proaspete, bazaitul albinelor. Cu cat petreceti mai mult timp impreuna in gradina, cu atat copilul va simti ca ii apartine si nu este doar un spatiu de care sa aiba grija
> Ofera-i posibilitati de experimentare a gradinaritului. Acestea vor deveni frumoase amintiri peste ani. Incurajeaza- l sa ia parte la toate activitatile din gradina: sa fertilizeze plantele, sa le ude si sa le transplanteze.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Vitamine si Minerale
 
 
Powered by www.ablog.ro
 
Termeni si Conditii de Utilizare