Gravide si Mamici
Locul unde viitoarele mamici se pot aduna

 

Care-i virsta ideala pentru primul copil?
     media: 5.00 din 3 voturi

In ultima perioada tot mai multe femei aleg sa devina mame dupa 30 de ani si chiar dupa 40 de ani. Acest lucru il releva statisticile care arata ca un copil din zece este nascut de o mama care a trecut de 40 de ani si mult mai multi - de femei care au depasit 30 de ani.
Motivele pentru care iau aceasta hotarare sunt in cazul majoritatii aceleasi: ascensiunea profesionala, libertatea si uneori neincrederea in partener. Multe dintre acestea considera ca nu sunt pe deplin pregatite, fara insa sa tina cont si de faptul ca exista o varsta biologica potrivita pentru sarcina si nastere. Mai mult decat atat, pe masura ce organismul imbatraneste, treptat se diminueaza si sansele de a concepe un copil, iar riscul unei complicatii in timpul sarcinii creste.
Avantaje si dezavantaje
Din punct de vedere medical (biologic), varsta optima pentru a da nastere unui bebelus este intre 20 si 30 de ani. Deoarece inainte de 20 de ani desi tinerele sunt foarte fertile, organismul lor poate sa nu fie corespunzator dezvoltat pentru a avea o sarcina normala, fara complicatii. In schimb, in intervalul 20 -30 de ani, organismul va face fata cu mai multa usurinta unei sarcini.
Pe langa faptul ca vei fi o mamica tanara si frumoasa, vei dispune de energia necesara pentru a face fata aparitiei unui nou membru al familiei. De asemenea, iti vei putea relua cu mai mare usurinta activitatea de la serviciu, vei fi entuziasta si mult mai motivata sa te implici in noi proiecte profesionale.
Insa, odata cu trecerea timpului sansele de concepere scad simtitor si s-ar putea ca oboseala noptilor nedormite in primele luni de viata ale copilului sa isi puna amprenta serios pe tonusul si sanatatea ta. Din pacate, riscul unui avort spontan este de 40% si creste riscul unor complicatii atat pentru mama, cat si pentru micut.
De aceea, cel mai important lucru este sa fii pregatita sa aduci pe lume un copil, din toate punctele de vedere, care cu siguranta ca iti va da energie si pofta de viata numai la privirea surasului lui.Comentarii

NU conteaza varsta, important e sa il ai ,faci orice sacrificii ptr a avea un copil,e lumina sufletului tau,ptr cele care au,as face un copil si la 45 numai sa ramin insarcinata.
de dana in data de 2009-08-16 10:23
eu cred k si varsta conteaza dak vrei sa aduci p lume un copil sanatos. pt k asta e cel mai important: un copil sanatos va fi si fericit, dak ne uitam la alti copii care au probleme vedem si nefericirea din zambetul si chiar din sufletul lor, pt k nu sunt ca toti ceilalti, dar dak o mamica isi doreste cu adevarat acest copil si are grija d ea knd este insarcinata, atunci va avea toate sansele sa aduca pe lume un bebe sanatos.
de mari in data de 2009-08-16 10:23
Am doi copii: doi baieti frumosi si sanatosi. Pe primul l-am avut la 29 de ani si m-am chinuit destul de tare la nastere, iar pe al doilea la 31. Momentul cand am devenit mama a fost cel mai frumos de pe lume. nu conteaza cand vine, insa important este sa iti doresti din tot sufletul. Merita!!!
de Teuta in data de 2009-08-16 10:24


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Vitamine si Minerale
 
 
Powered by www.ablog.ro
 
Termeni si Conditii de Utilizare