Gravide si Mamici
Locul unde viitoarele mamici se pot aduna

 

Cum ne influenteaza dezvoltarea sexuala personalitatea
     media: 5.00 din 2 voturi

Dacă v-aţi întrebat vreodată care sunt stadiile dezvoltării personalităţii, în corelaţie cu sexualitatea, şi ce implică acestea, puteţi să căutaţi răspunsurile pornind de la teoriile unui nume care a stat pe buzele celor mai mulţi, măcar o dată, în ultimul secol: Freud.
Sigmund Freud (1856-1939) este cel care a pus bazele psihanalizei, terapie prin intermediul căreia scoatem (conştient) la suprafaţă traumele ascunse (în subconştient şi inconştient) şi căutăm metode adecvate de a ne gestiona resursele şi a răspunde constructiv la provocările care apar în viaţa de zi cu zi.
Şi, întrucât Freud a raportat majoritatea acţiunilor umane la libido (energie sexuală), el a pus cel mai mare accent pe sexualitate, în abordarea personalităţii, iar continuatorii teoriilor sale s-au referit în plus la influenţele socio-culturale. De altfel, acesta a fost şi punctul vulnerabil al teoriilor freudiene (importanţa prea mare dată sexualităţii, în detrimentul altor factori), subliniat de criticii săi. Cu toate acestea, multe dintre teoriile freudiene sunt încă de actualitate şi apreciate şi nu este de mirare că la ele fac referire chiar şi cei mai puţin avizaţi. Ajungem, astfel, la subiectul discuţiei de astăzi, care vizează etapele dezvoltării psihosexualităţii, propuse de Freud.
Oral, anal, falic, latent, genital - etapele psihosexualitatii
Stadiul oral, caracteristic perioadei de viaţă cuprinse între 0 şi 1/ 2 ani, este etapa în care copilul simte plăcerea în special la nivelul gurii şi al obrajilor, atunci când este alăptat de către mama sa. Plăcerea este, aşadar, preponderent orală (supt, muşcat, înghiţit), iar Freud, care a realizat mai multe cercetări, atrage atenţia asupra riscului ca adulţii care au întâmpinat frustrări în acest stadiu (cum ar fi înţărcarea timpurie) să dezvolte "fixaţii orale" (mâncat şi/ sau vorbit excesiv, fumat, consumat alcool şi/ sau droguri etc.). Mai mult, frustrările menţionate pot face ca viitorul adult să fie neîncrezător în ceilalţi, distant, temător sau incapabil să aibă relaţii apropiate, potrivit psihanalistului. De asemenea, prea multă indulgenţă acordată copiilor în această etapă poate determina la adult un exces de optimism, iar neglijenţa - nervozitate şi pesimism.
Ceea ce Freud a denumit etapa anală este perioada cuprinsă între 1/ 2 şi 3 ani, când copilul învaţă să-şi controleze sfincterul şi să elimine materiile fecale la momentul potrivit. Defecaţia şi urinarea produc plăcere. Freud susţine că atitudinea manifestată acum de părinţi vizavi de copil marchează evoluţia ulterioară a acestuia, care riscă, printre altele, să îşi ascundă anumite sentimente şi opinii negative sau critice, la maturitate, de teamă că va fi respins şi că va pierde afecţiunea celorlalţi.
Stadiul falic (3-6 ani) este considerat de mulţi ca fiind cel mai interesant şi cu siguranţă aţi auzit frevent discuţii despre complexul lui Oedip sau al Electrei (denumiri provenite de la miturile omonime). Atenţia copilului este orientată în mod special asupra organelor sexuale. Deşi iniţial poate suna ciudat şi surprinzător, Freud susţine că fiecare copil manifestă, în această perioadă, un conflict interior, dat de o atracţie sporită, oarecum incestuoasă şi erotică, pentru părintele de sex opus şi de o tendiţă de respingere/ dispreţ/ invidie faţă de părintele de acelaşi gen. Copiii depăşesc acest conflict în momentul în care încep să manifeste sentimente mai agreabile social în raport cu părintele de sex opus şi să se identifice sau să imite părintele de acelaşi sex. Acum se conturează identitatea feminină sau masculină, discernământul şi înclinaţiile sexuale, iar ostacolele întâmpinate în stadiul falic pot crea viitori adulţi care-şi inhibă sexualitatea, sunt confuzi în ceea ce priveşte satisfacerea plăcerii sexuale sau aleg să îşi canalizeze energia sexuală în special către alte activităţi, care aparent nu au nici o legătură cu sexul (proces de sublimare). Interesant este că tot în această etapă, după Freud, fetiţele manifestă un comportament care denotă că sunt invidioase pe cei care au penis şi le consideră pe mame principalele responsabile pentru "castrarea" lor.
În etapa de latenţă, care debutează undeva în jurul vârstei de 6 ani şi se încheie la 12 ani, energia sexuală pare să se atenueze, iar copiii sunt mai preocupaţi de distracţie, socializare, învăţare etc. Nici această perioadă nu este ferită, însă, de riscuri pe termen lung, precum problemele cu stima şi imaginea de sine , dependenţa de ceilalţi, adaptabilitatea scăzută etc.
Cel din urmă stadiu, genital (12-18 ani), accesibil numai dacă indivizii nu rămân blocaţi într-o etapă anterioară, marchează perioada în care adolescenţii leagă prietenii şi relaţii apropiate, emoţionale, se implică în diferite activităţi şi încep să fie preocupaţi de carieră, sub imboldul libido-ului, spune Freud, care susţine că energia sexuală este direcţionată în special asupra organelor sexuale, în acest stadiu.


Cea mai vizualizata reclama
     media: 5.00 din 4 voturi

O campanie pentru Evian, care are ca protagonisti niste bebelusi pe role, a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai vizionata campanie online lansata pana in prezent, cu peste 45 de milioane de vizualizari, informeaza Brand Republic.
Executiile dramatizeaza sloganul Evian "Traieste tanar!" si arata un grup de bebelusi pe role care executa o serie de numere de acrobatie.
Campania urmeaza mecanismul unor spoturi virale de succes cum ar fi cel al Burger King pentru "pui subordonati", creat de Crispin Porter + Bogusky, sau viralul pentru Samsung LED.
Remi Babinet, fondatorul BETC Euro RSCG si director de creatie al Euro RSCG, agentia care a realizat campania, crede ca executiile arata ca un concept creativ poate fi in egala masura universal si generator de rezultate.

"In contextul crizei si a unui recul general, aceasta campanie a functionat ca un energizant pe o piata in recesiune", a spus el.
Spoturile Evian Roller Babies, parte din campania "Evian Live Young" lansata la inceputul lui iulie la nivel international, au devenit in cel mai scurt timp virale si au inregistrat peste 16 milioane de vizualizari pe YouTube in doar trei saptamani de la lansare.
In prima saptamana a campaniei, Evian a primit doua premii de la reprezentantii YouTube, pentru cel de-al doilea cel mai accesat clip in perioada 1-7 iulie si pentru cel mai vizualizat spot in Franta in aceeasi perioada.
In plus, toate spoturile campaniei au inregistrat un scor de popularitate de peste 80% pe YouTube, fiind unele dintre cele mai accesate si comentate clipuri din retea.


Gemenii celebritatilor
     media: 5.00 din 1 vot

Mel Gibson are doi baieti gemeni: Edward si Christian.
Julia Roberts are o pereche de gemeni, o fata si un baiat: Hazel si Phinnaeus.
Geena Davis este fericita mamica a doi baieti gemeni: Kian si Kaiis.
George W. Bush, fostul presedinte al SUA are doua fete gemene: Jenna si Barbara.
Chuck Norris, faimosul actor de filme de actiune , este tatal unei perechi de gemeni, baiat si fata: Dakota Alan si Danilee Kelly.
Frumosii Hollywood-ului, Angelina Jolie si Brad Pitt au doi gemeni: Knox Leon si Vivienne Marcheline.
Cu toate ca s-au despartit imediat dupa ce s-au nascut gemenii lor, Al Pacino si Beverly D'Angelo, impart custodia Oliviei Rose si a lui Anton James.
Denzel Washington este tatal gemenilor: Olivia si Malcolm.
Jane Seymour (alias Dr Quinn) are doi gemeni: Johnny si Kris.
Julio Iglesias are doua fete gemene: Victoria si Cristina.
Lance Armstrong, ciclistul care a castigat de sapte ori Turul Frantei, are doua gemene: Isabelle si Grace.
Patrick Dempsey, actorul care interpreteaza rolul doctorului Dereck Shepard din " Anatomia lui Grey ", a devenit in 2007 tatal a doi baieti gemeni: Darby Galen si Sullivan Patrick.
Tenismenul Roger Federer a devenit pe 23 iulie tatal a doua fetite gemene: Charlene Riva si Myla Rose.
Sarah Jessica Parker si Matthew Broderick au devenit parintii a doua fete gemene: Marion si Tabitha, nascute cu ajutorul unei mame surogat.
Si faimosul rapper Sean "P Diddy" Combs are doua fete gemene cu fosta sa iubita, Kim Porter.
Jennifer Lopez si Mark Anthony au devenit anul trecut fericitii parinti ai unei perechi de gemeni: Max si Emme.


Gemenii celebri
     media: 5.00 din 7 voturi

Nici nu iti va veni sa crezi cate vedete au frati sau surori gemene. Fie ca sunt gemeni identici sau nu, se fac remarcati atat prin asemanarea fizica cat si prin cea comportamentala. Unele perechi de gemeni au ajuns celebre si nedespartite atat pe platourile de filmare cat si pe scena, iar publicul larg le cunoaste si le admira precum o unitate, nu individual. Unul fara celalalt nu ar avea nicio insemnatate...
Acesta este cazul surorilor identice Olsen. Mary-Kate si Ashley Olsen sunt cele mai faimoase gemene ale lumii. Au jucat in numeroase seriale in care au fost nedespartite si si-au facut un adevarat imperiu datorita prestigiului pe care l-au adunat in cei 23 de ani de viata.
Joel si Benji Madden sunt gemeni identici si canta impreuna in formatia rock Good Charlotte.
Joel este sotul si tatal copiilor lui Nicole Ritchie.
Jill si Jacqueline Hennessy sunt gemene identice si ambele ocupa un rol important in cinematografia din SUA si nu numai. Jill este cunoscuta in urma serialelor " Lege si Ordine " si Crossing Jordan". Cele doua au jucat rolul a doua surori gemene in pelicula "Dead Ringers", iar de fiecare data cand Jill era ocupata cu alte filmari, Jacqueline ii suplinea locul cu mare succes.
Alanis si Wade Morrisette. In afara faptului ca sunt gemeni, au in comun si muzica. Wade inregistreaza muzica pentru yoga, in timp ce Alanis este o faimoasa cantareata. Solista sustine ca are o legatura telepatica cu fratele ei, simtind de cele mai multe ori unde se afla acesta si chiar ce gandeste.
Kiefer Sutherland are o sora geamana, Rachel, care lucreaza in domeniul productiei de filme si de emisiuni tv in Toronto. Keifer este mai "batran" cu sapte minute decat surioara sa.
Scarlet Johansson are un frate geaman, Hunter, care a devenit cunoscut dupa ce a organizat campania electorala in Denver a lui Barack Obama, care pe atunci era senator.
Aaron Carter face parte si el dintr-o pereche de gemeni. Nu, nu este fratele geaman al lui Nick Carter.... Are o surioara geamana pe nume Angel Charissma, mai mare cu doua minute decat el!
Si Justin Timberlake a avut o sora geamana, Laura Katherine, care a murit la putin timp dupa nastere.
Supermodelul Gisele Bundchen are o surioara geamana care se numeste Patricia.
Stiai ca si regele Rock'n'Roll-ului, Elvis Presley, a avut un frate geaman? Acesta se numea Jesse Garin Presley si a murit la nastere. Elvis a declarat in repetate randuri ca intotdeauna a simtit ca lipsea ceva din viata sa.
Si Vin Diesel are un frate geaman, Paul Vincent.
Cantareata Duffy are, de asemenea, o sora geamana: Katy Ann Duffy.
Actrita de telenovele, Gabriela Spanic, are o sora geamana Daniela cu care a jucat o scena in celebrul film "La usurpadora" (1998). Din cauza ca filmarea scenei implica foarte multa miscare si ar fi fost aproape imposibila filmarea acesteia doar cu actrita principala, producatorii s-au gandit ca sora sa geamana ar putea fi cheia succesului lor.
Issabella Rossellini are o sora geamana, Isotta Rosellini care lucreaza ca profesor de literatura italiana din perioada Renasterii la Universitatea din New York. 
vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Vitamine si Minerale
 
 
Powered by www.ablog.ro
 
Termeni si Conditii de Utilizare