Gravide si Mamici
Locul unde viitoarele mamici se pot aduna

 

Mituri despre gravide
     media: 5.00 din 2 voturi

Mituri despre gravide, le-ati auzit pe toate. Or fi doar povesti spuse de sotii? Afla ce este si ce nu este adevarat, citind aceste mituri.
Sexul copilului poate fi prezis in functie de cum decurge sarcina sau dupa bataile inimii fatuluiIn afara de ultrasunete si alte metode cunoscute, nu exista nici un alt mod de a afla sexul fatului, inainte de nastere. O sarcina difera de o alta daca tinem cont de pozitia fatului (anterior, posterior), de varsta si greutatea fatului, de varsta si statura mamei si de paritatea acesteia (daca acest copil este primul sau al optulea). Bataia inimii fatului nu ne este de nici un ajutor in aflareasexului copilului. Bataile inimii pot fi auzite cand sarcina are intre opt si zece saptamani, folosind tehnologia Doppler. Pana la varsta de douazeci de saptamani, nu este neobisnuit ca bataile inimii sa oscileze intre 150 si 160. Odata cu dezvoltarea inimii copilului si a sistemelor neurologice, cifrele pot oscila intre 130 si 140. Normalul este intre 60 si 120 de batai pe minut. Unii spun ca o rata mare a batailor inimii inseamna ca pruncul este fata, bazat pe faptul ca rata batailor inimii este mai mare la femei decat la barbati. Dar in cazul unui copil nenascut, toti incep ca fetele si termina precum baietii (bataile inimii sunt mai rapide in prima parte a sarcinii si apoi rata descreste)!
Daca dormi pe spate ii poti face rau copiluluiMulte femei cred ca alimentarea cu sange a placentei nu este foarte buna daca dorm pe spate. Originile acestui mit pot fi gasite in cateva cercetari foarte serioase facute intre anii 1960 si 1970, care au demostrat ca presiunea sangelui este mai mica la femeia insarcinata ce sta pe spate. Compresia venei cave, o artera puternica care se afla sub uter, se poate intampla atunci cand femeia este insarcinata. De aceea, femeile sunt incurajate sa stea intr-o parte, in picioare, sau sa mearga atunci cand sunt insarcinate. Contractiilereduc cantitatea de sange care se indreapta spre placenta. Un copil foarte sanatos poate suporta acest lucru fara probleme. Pozitia pe spate a mamei poate dauna foarte mult fatului, mai ales daca acesta este stresat, predispus la infectii, sau este o sarcina foarte lunga.Asa cum exista posibilitatea ca placenta sa nu fie alimentata cu suficient sange daca mama sta in pozitia culcat pe spate, asa este posibil ca mama sa experimenteze lipsa de oxigen, si in acest fel ne putem da seama ca o anumita sarcina are un risc mai mare. Si daca acest flux al sangelui a fost intr-adevar compromis, mama va suferi de ameteli si isi va schimba pozitia imediat, fara a o face intentionat, ci inconstient. Si acest lucru ar fi neobisnuit. Daca sarcina are risc mare si apar si problemele la rinichi, hipertensiune sau deshidratari, este recomandata odihna stand pe partea stanga, dar, in timpul unei sarcini normale, o femeie poate adopta orice pozitie i se pare confortabila. 
vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Vitamine si Minerale
 
 
Powered by www.ablog.ro
 
Termeni si Conditii de Utilizare